om os

Stjärnägg AB

Stjärnägg AB er Sveriges førende leverandør af æg og ægprodukter med en årlig indvejning af omkring 45.000 ton æg i de tre kategorier skrabeæg, frilandsæg og økologiske æg.

Bag Stjärnägg AB står en gruppe selvstændige virksomheder som med egne ægpakkerier og produktionsanlæg arbejder med hele værdikæden fra høner til færdigpakkede æg.

Stjärnägg AB blev stiftet i 2002 under devisen ’Lokale ægleverandører i samarbejde’, og siden da har virksomheden arbejdet tæt sammen med sine kunder og leverandører om en effektiv og bæredygtig udvikling af ægkategorien.

Hos vores ejere KG:s ägg, Thuressons Hönseri, Täljestad Ägg, Västkustägg og Skåneägg er der gennem generationer opsamlet erfaringer og skabt en stor kærlighed til verdens bedste fødevare.

Website: www.stjarnagg.se


 

Dueholm

Dueholm er pionervirksomheden inden for økologiske æg i Danmark og forsyner i dag omkring en tredjedel af dansk dagligvarehandel med æg fra 18 økologiske landbrug med tilsammen over 310.000 høns.

Ægpakkeriet Dueholm blev etableret i 1990-91 af ægteparret Lars og Susanne Poulsen på gården Dueholm, som parret havde overtaget fra Lars’s forældre. Siden er også parrets fem sønner blevet involveret i virksomheden.

Oprindelig blev ægpakkeriet oprettet for at pakke og afsætte æggene fra Dueholms egne høns, men hurtigt kom der også eksterne leverandører til. Dueholm har fortsat eget hønsehold, og både her og hos virksomhedens eksterne leverandører er der tradition for at gå forrest i forhold til dyrevelfærd. Således har Dueholm flere gange taget initiativ til nye tiltag til gavn for hønsene, hvorefter samme tiltag er blevet lovpligtige.

Website: www.dueholmegg.dk